De pinsus i quisus

John Unger va recollir un dia, fa molts anys, un gos de tot just vuit mesos que havia estat maltractat pels seus amos i no va dubtar a adoptar-lo. Li va posar el nom de Schoep, un popular gelat de Wisconsin (EUA), i des d'aleshores no se n'ha separat. Però ara, 19 anys després, Schoep té artritis i terribles dolors.
John Unger banya el seu gos Schoep al llac Superior per alleujar-li els dolors artrítics YOUTUBE
Unger va esbrinar que l'aigua tenia efectes terapèutics en l'animal, i per això el porta cada dia al llac Superior i el banya afectuosament per alleujar-li el patiment. Una amiga d'Unger anomenada Hannah Stonehouse, propietària d'una agència de fotografia, el va acompanyar un dia i va disparar diverses vegades la càmera. Una d'aquestes imatges ha arribat al cor de milers de persones.
En una entrevista publicada pel 'Duluth News Tribune', Unger explica la seva relació amb l'animal, com va trobar el gos i com l'animal li va salvar la vida quan va estar a punt de suïcidar-se després de la depressió que va tenir al ser abandonat per la nòvia. També narra la història de la foto. Hanna Stonehouse explica que va ser en una sessió improvisada: "Havíem intentat quedar durant setmanes, però la meva agenda amb l'agència no em deixava. Finalment ens vam citar i en tot just cinc minuts vaig aconseguir la foto. No és un posat, odio els posats, no capten mai la verdadera essència de res".
La fotografia ha rebut centenars de milers de visites, s'ha compartit més de 200.000 vegades i ha estat objecte de reproduccions en samarretes, pòsters i fins i tot tasses. Una mostra de la seva popularitat és que la imatge ha propiciat una col·lecta espontània per sufragar un tractament per làser de l'artritis de Schoep.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada